BANANABREAD

Banánový chlebíček. Jak vtipné, nazvěme obyčejnou věc anglickým názvem (ono sice ano, poprvé se tento recept objevil už v roce 1933 v americké klasické kuchařce, ale co si budeme nalhávat – recept prostě z hlavy zná každá hospodyňka) hned se potom všichni můžou utlouct. Síla sociálních sítí a marketingu prostě nezná hranic, no ale když jde o jídlo, vůbec mi to nevadí. K tomu, abych já udělala ten veleslavný bananabread mně přivedl kolega z Gourmet Pauzy  a já jsem mu jenom a pouze maximálně vděčná, zákazníci evidentně také, protože sice je to jenom obyčejný „koláček“, ale chutná naprosto bombasticky. Neskutečné obžerství. Opět velice jednoduchý, rychlý a lahodný recept pro vás tedy níže….

Na formu (srnčí hřbet – tak se nazývá tato forma):
3 zralé banány rozšťouchané na kaši
2 lžíce medu nebo javorového sirupu
1,5 hrnku polohrubé mouky nebo mouky kokosové (té stačí pouze 1 hrnek)
0,5 hrnku třtinového cukru
Špetka skořice nebo lžička koření do perníku
Jahody/Maliny/Borůvky
Bílá čokoláda na malé kousky (nemusí být)
Kokos – množství dle chuti- cca 80 g (či jiné oříšky – namleté mandličky)
1/2 balení kypřícího prášku bez fosfátů
100 g másla nebo půl hrníčku oleje
2 vejce
V míse si rozšťoucháme (dělám tyčovým mixérem) banány, přidáme sladidlo – med nebo javorový sirup a trochu skořice či koření do perníku. V druhé větší míse smícháme veskeré sypké suroviny. Vajíčko utřeme s máslem a všechny tekuté suroviny včetně banánové směsi a vaječné směsi spojíme se sypkými surovinami. Do předem vystlané formy nalijeme cca 1/2 tekuté směsi, poklademe ovocem a nalámanou čokoládou, zalijeme opět stejno vrstvou a opět poklademe ovocem a zasypeme třtinovým cukrem a kokosem. Pečeme na 180 °cca 40 -50 minut. Necháme vychladnout a užíváme si dokonalé slasti. Ideálně jí ke společné odpolední kávě – ať už s kolegy, s rodinou nebo přáteli.
Sladce a blaženě #LíbáPolíbená

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.