ROZKVETLÝ CHEESECAKE

Už víte čím si zpříjemnit den nebo co darovat z lásky mamince?
Mám pro vás doslova květnem políbený recept na ovocný cheesecake, třeba právě maminkách k svátku jistě udělá ohromnou radost.


Jak víte, peču ráda, často a poctivě. S láskou, máslem, rumem, ale hlavně na základě ozkoušených receptů, které si i vymýšlím a upravuji. Protože se řídím ve svém životě jednoduchým pravidlem, dělat věci poctivě, s láskou, nejenom pro potěšení své, ale i ostatních. Ne nadarmo jsem tento cheesecake zvolila i na svou narozeninovou oslavu. Není se čemu divit, že si o něm povídají i měsíce po oslavě všichni, a to i obsluha. A zásobují mě objednávkami…

Recept vypadá složitě, ale ve skutečnosti je jako vždy velice jednoduchý a výsledky má skutečně ohromující. Na klasickou verzi si připravíme:
KORPUS:
250 g máslových sušenek
125 gramů poctivého másla
1 lžíce (ideálně domácího/od sousedů) medu
Máslové sušenky řádně rozdrtit, například v mixéru. Máslo rozpustit se lžící medu v kastrůlku, nesmí se vařit, pouze ho řádně rozpustit a až ke konci dodat výše zmíněnou lžíci medu. Do kastrůlku zamíchat sušenkovou drť a ihned natlačit do kulaté menší formy, vystlané pečícím papírem. Korpus péct na 100 °C cca 5 až 10 minutek, pouze do zlatova. Nechat vychladnout a odpočinout, alespoň 2 hodiny.

NÁPLŇ:
2 sýry philadelphia
250 g mascarpone
2 smetany ke šlehání
Třninový/citrónový cukr dle chuti
2 smetafixy

OZDOBA:
300 g malin/jahod/lesního ovoce
Želé na dorty (čiré či červené)
Malinový sirup
Čerstvé květiny na ozdobení

Ve větší míse rozmíchat 2 philadelphie a mascarpone s cukrem (dle chuti).
Nebojte se použít cukr v krystalové podobě, krásně se po pár minutách rozpustí do krému. Navíc máte možnost zvolit i med nebo javorový sirup, dle vašich chuťových preferencí. V další, předem vychlazené, v míse vyšleháme smetanu s moučkovým cukrem (pouze dle chuti) a smetafixy. Zprvu šleháme opatrně, aby se cukr a smetafixy krásně spojily a nevytvořily se hrudky ve šlehačce, došlehat však už můžete na vyšší rychlost. Doporučuji šlehat smetanu ve vyšší a užší nádobě a to tyčovým šlehačem. Vyšlehanou smetanu opatrně spojíme s krémem ve větší nádobě. Vzniklou směsí opatrně pokryjeme sušenkový základ. Do směsi je možné také přidat kousky ovoce pro přibarvení směsi. Dle vaší libosti, nálady, inspirace.
Korpus se směsí odložíme do lednice a mezitím si připravíme ovoce. Maliny (je možné použít i mražené) opatrně skládáme na korpus. Zbytek malin, trošku malinového sirupu a 200 ml přivedeme společně s želé na dorty k varu, necháme rychle projít varem, stáhneme z plotýnky a opatrně po lžičkách poléváme vršek dortu pokrytý ovocem.

Tento dort necháme alespoň 24 hodin uležet, komu nevadí křupavé sušenky, může se pustit do ochutnávání ihned. Zdobit můžete lístkem máty, květinou či mašličkou.

Ten, kdo sleduje můj instagram už dobře ví, že verze na fotkách je ještě vylepšená. Spojila jsem dva své nejoblíbenejší recepty do jednoho. Výsledek je doslova BOMBA. Cheesecake-Brownies s ovocem. Takový zázrak jsem snad ani já nečekala…
Tak s chutí do toho; do vaření, pečení, experimentování a darování dárků k svátku matek.
14. 5. 2017 ❤️🎁✔️

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.