PAVLOVA NA PIKNIKU

Pavlova i Políbená samozřejmě.
Pavlova je dort, který mi nikdy nic neříkal (a při tom je tak jednoduchý), ale když před pár měsíci jedna z mých nejlepších kamarádek navštívila Karlovy Vary a naposílala mi fotky dortu, který byl takovou upravenou verzí… Začala jsem vymýšlet, zkoušet a promýšlet..

Když to byl navíc dort, který byl prý doslova božský a zcela bezkonkurenční. A tak jsem jednoduše nemohla jinak, než jí tento delikátní dortík upéct na narozeninový piknik…

 

Recept s mým vlastním popisem, jak již víte upečený na piknik, mám samozřejmě pro vás:
Jako první jsem si den dopředu připravila jednu vrstvu klasické Pavlovy.
Suroviny:
2 bílky
100 g třtinového cukru
1 lžička škrobu
Troubu si předehřejeme 160 °C. Připravíme si kulatou formu, kterou vyložíme pečícím papírem. Mísu na šlehání je třeba řádně otřít octem a dva bílky vyšlehat do hustého sněhu, dále přisypat cukr a lžičku škrobu a šlehat dalších cca 5 minut, dokud se cukr nerozpustí. Sněhový krém navrstvíme pomocí stěrky do předem připravené formy.  Já jsem pekla celkem hodinu, každých deset minut jsem teplotu snižovala o 10 stupňů. Velkou sněhovou pusinku, která vznikla, jsem nechala v teplé troubě ještě dojít přes celou noc.

1.Korpus – 2. Korpus vychladlý – 3. Korpus s marmeládou – 4. Korpus s krémem a ovocem

Druhý den jsem si upekla klasický piškotový korpus:
3 vajíčka
6 lžic cukru
6 lžic hladké mouky se špetkou kypřícího prášku
1 lžíci oleje
3 lžíce vlažné vody
Troubu si předehřejeme cca na 200 °C. Připravíme si stejně velkou formu jako na pusinku, tuto formu vyložíme pečícím papírem. Nejdříve si oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme olej a trochu vlažné vody, dále zašleháme mouku a případně ještě přidáme vlažnou vodu. Obě směsi velice opatrně spojíme v jednu pomocí stěrky a jemného prokládání obou směsí až vznikne krásné, hladké těsto, které přelijeme do předem připravené formy. Korpus pečeme cca 40 až 60 minut, ke konci je možné snížit teplotu. Po upečení je dobré nechat korpus pár hodin odpočinout a samozřejmě řádně vychladnout.

1.Korpus s krémem – 2. Korpus a krém a ovoce a pusinka – 3. Připravený dort  – 4. Zdobení

Na náplň:
2 smetany ke šlehání
2 smetafixy
1 mascarpone
1 sýr philadelphia
4 lžíce třtinového cukru
Cukr moučka dle chuti do smetany
Pár kapek citronu
Ve větší míse smícháme mascarpone, sýr philadelphia s cukrem a zakapeme citronem. Cukr se krásně sám od sebe rozpustí do vzniklého krému. Ve vyšší míse si vyšleháme smetany ke šlehání s cukrem moučka a smetafixy. Obě směsi spojíme do krému. A necháme chladit v lednici.

Ostatní suroviny:
Maliny
Borůvky
Malinová marmeláda
Pusinky na ozdobení
Květiny, lístky máty a kvítky bezu na ozdobení

Celkový postup:
Piškotový základ jsem potřela marmeládou, natřela půlku smetanového krému, navrstvila maliny a zaklopila velkou den dopředu upečenou pusinkou. Navrstvila druhou část krému a ozdobila pomocí pusinek a ovoce. Ještě doplnila o lístky máty, bezu a pár kvítků. Dort jsem nechala řádně odležet několik hodin v lednici. Výsledek se mi opravdu hodně líbí a myslím, že udělal i velikou chutnou radost…

No a já jsem včera jenom sbalila všechny tašky, taštičky, dárečky, sýry, olivy, rajčátka, deku, ale také avizované brownies a užila si ten nejkrásnější piknik, který jsem kdy vůbec zažila (řádně zaznamenáno na Instagramu :D, má milovaná stories).
Přátelé, bezvadní lidé, delikátní jídlo, pití, nádherné prostředí, spousta radosti, zábavy, vtípků, ale také kreací na longboardu a nádherných zážítků🖤.
Marti, děkuji 💋 #LíbáPolíbená

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.