SVÁTEČNÍ CUPCAKES

Jak já zbožňuju muffinky, které se rozsypávají na jazyku, jsou v nich kousky čokolády, která se po rozehřátí ještě sama rozpouští do křehoučkého těstíčka. Muffinky není problém sehnat dobré kdekoliv, i recept mám již léta doma vychytaný. I když já jsem v týmu Starbucks.
Ale cupcakes? Ty jsem po Praze ještě vážně dobré – jako vynikající, tedy vážně ještě nejedla… Buď je dobroučký „korpus“, ale náplň je umělá nebo moc chemická, jakoby máslová. Nebo jsou naopak na oko nádherné, ale těsto tuhé,… Tak jsem si řekla, musím to jednou zkusit sama, zda je to takový problém nebo se dají vytvořit Cupcakes se skvělým základem i krémem.

Vzhledem k tomu, že nezbyl po mé sváteční předvánoční oslavě ani jeden, tak věřím, že se to povedlo více než na 100 %. Využila jsem svého oblíbeného receptu na litý koláč, který jsem vylepšila o maliny a bílou čokoládu, a ještě trochu kokosu:
TĚSTO:
2 vejce domácí
3 hrnečky polohrubé mouky
2 hrnečku cukru
troška kokosu
1 vanilkový cukr nebo lusk vanilky
1 a 1/2 hrnečku mléka vlažného
1/2 hrnečku oleje
1 celý prášek do pečiva
__________________________________
Na kostky nakrájená bílá čokoláda
Maliny
NA ZDOBENÍ:
1 mascarpone – pravé italské
1 Philadelphie
2 smetany ke šlehání
4 balíčky citrónového cukru
Cukr moučka dle chuti
Smetafix do šlehačky dle potřeby
Domácí pusinky nebo jiné zdobení
Veškeré sypké suroviny na těsto vložíme do mísy, dodáme tekuté suroviny a zamícháme. Těsto plníme do připravený formiček na muffinky vystlané okrasným papírem. Cca do půlky vložíme pár malin (dle velikosti, mohou být i kousky a zasypeme čokoládou, dodáme těsto). Celkem by měla být formička zaplněna max do 2/3. Těsto při pečení krásně vyběhne. Pečeme na 180 °C dozlatova. Necháme vychladnout.
Mezitím si smícháme mascarpone a philadelphii s citrónovými cukry a necháme cukry do směsi rozpustit. Ve vyšší míse řeádně vyšleháme smetany (se smetafixy – dle potřeby) a cukrem moučka (dle chuti) do tuhé šlehačky. Šlehačku opatrně postupně spojujeme s krémem z maxcarpone. Tento světlý krém lze obarvit nebo předat ihned do cukrářského sáčku a zdobit jím vychladké muffinky a nechat tak vzniknout nejchutnější sváteční cupcakes, které je možné ještě dále zdobit pusinkami, perličkami, dle nálady, vhodnosti a příležitosti.
Dobré je nechat cupcaky ještě chvilku takto nazdobené uležet, proležet, aspoň pár hodinek v lednici nebo venku, když je vhodná teplota.
Slavnostně a sladce #LíbáŠestadvacetiletáPolíbená

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.